Idag blev det paj till middag. Närmare bestämt en getostpaj med spenat, tomater och oliver. Eller så kanske det snarare är en spenatpaj med getost osv.. eftersom det är mest spenat.. hur som helst:
Jag gjorde iallafall en enkel improviserad pajdeg: lite smör, mjöl, salt, vatten och en skvätt vinäger. Jag bakade pajskalet på 200 grader i ca 10 min. Under tiden gjorde jag en äggstanning av 2 ägg och två dl mjölk. I äggstanningen blandade jag fryst (tinad) spenat, färsk basilika och salt och peppar. Spenatbladningen hällde jag sedan i pajskalet och sist la jag på getost, tomater och oliver och så gräddade jag den i ca 45 min på 175 grader.
Riktigt mumsigt och mättande blev det!
vilken vacker paj!!! Vinäger i pajdegen var något nytt för mig, vad ger den för effekt??
Tack =) Det var vinäger i receptet till pajdegen som jag gjorde till blåbärspajerna.. Och jag tyckte degen blev bra.. Men jag vet faktiskt egentligen inte riktigt vad den har för funktion. Får försöka ta reda på det!
a ok 🙂 får ta och testa det iaf nästa gång ja gör paj:)