Det finns många olika sätt att göra marsipanrosor men här kommer ett av dem:
- Rulla marsipanen
- Dela upp den: 3 lite större bitar, 4 lite mindre varav en delas på mitten och en bit som är större än de andra. (biten längst till vänster blev över)
- Rulla alla delar till bollar och gör en droppe av den största
- Forma ”droppen” enligt bilden
- Ta de minsta bollarna och platta till dem så att de att tunnare på ena sidan och tryck till med fingret så att det blir en liten grop i den tjocka sidan
- Sätt i hop bladen så att de går lite om lott
- Platta ut de tre mellanbollarna på samma sätt
- Sätt fast dem på de mindre bladen så att de går om lott
- Tryck ihop bladen
- Vik ner kanterna lite
- Platta till de största bollarna
- Fäst dem om lott
- Vik ihop
- Vik ner kanterna
- Rulla/tryck ihop ”botten” på rosen lite så att den inte är så lång undertill
- Skär av den från ”foten”
- Nu är den klar!
Så här kan de också se ut
Eftersom det är svårt att veta hur tydlig beskrivningen är för någon som inte gjort rosor innan får ni gärna skriva en kommentar om ni tycker att beskrivningen är bra/dålig!
jag fattar precis! tack superbra beskrivning!
Mycket bra beskrivning, men svårt att utföra ändå, men jag tränar för fullt för att det ska likna en ros =)