Valnötsbollar

Valnötsbollar

Valnötsbollar

200 g Smör eller margarin

100 g Strösocker

150 g Havregryn

50 g Mandelmassa

50 g Valnötter (krossade/hackade)

Eventuellt en skvätt valnötsarom för att förstärka smaken.

Vit choklad och karamellströssel att rulla i

  1. Blanda smör/margarin, mandelmassa och strösocker
  2. Blanda i övriga ingredienser och smaka ev. av med lite valnötsarom (jag använder essenser från Essencefabriken i Stockholm)
  3. Forma till bollar och låt stelna något i kylen
  4. Smält den vita chokladen i micro eller vattenbad
  5. Rulla bollarna, först i chokladen och sen i strösslet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s