Nu har ”mamma-surdeg” förökat sig och jag har fått många små surdegar som är redo att växa till sig. Om någon vill adoptera en så är ni välkomna =) (två är redan paxade). Jag har matat dem en gång, men jag ska mata dem en gång till innan de är redo att klara sig själva. Den ljusa är förresten en vetesurdeg som har fått starthjälp av en liten del rågsurdeg. I helgen tänkte jag prova att baka med rågsurdegen.
Vill du ha beskrivning på hur man startar en surdeg och håller den vid liv? Klicka här!
Haha.. det är nästan som när sigge fick valpar med sin flamma.. Jag kan ta en, vi kan göra ett byte om du vill mot min vetesurdeg. Det var rivna äpplen i den också. snart fyller den ett år.. 🙂
Ja det blir perfekt för min vetesurdeg verkar inte riktigt vilja piggna till. =)
Men skall vi göra ett byte på tisdag då, eller vilken tid fick du med Jimmy på måndag? Jag skall dit 9:40. Hur mycket hade du i lådorna?
Tisdag blir nog bra för jag ska inte vara där förrän 11.15.
200 g väger de nu efter matningen!
Då väntar jag bara på att jag ska få hämta min telning och börja pröva baka surdegsbröd . Ska bli spännande!!
Kan du skicka en i posten?
Eller blir kanske inte så populärt i Norska tullen…?
Kram, Seb
Haha, fast jag skulle ju förstås kunna försöka torka den och sen skicka… =)