Physalis och jordgubbsmarmelad

physalismarmelad, jordgubbsmarmelad, syltburk,

Efter kakkalaset förra helgen upptäckte jag att jag fortfarande hade en kartong med jordgubbar och två kartonger med physalis kvar. Jag funderade på vad jag skulle hitta på med dem och bestämde mig för att det fick bli marmelad. Snabbt, enkelt och gott! Jag har faktiskt aldrig sett physalismarmelad innan men tänkte att det kan ju knappast skada att testa. Jag är inte så mycket för att fega när det gäller att prova nya smakkombinationer.. det kan ju inte bli värre än att det inte blir gott, och har man tur så hittar man en ny favoritsmak!

Jag tvättade, delade och mixade jordgubbarna och pysalisarna (vad heter det när det är flera physalis?), vägde dem och blandade med lika mycket syltsocker. Ja, jag vet.. syltsocker är kanske fusk? Men det är ju så himla enkelt och resultatet blir bra varenda gång! Sedan kokade jag det i ca 4 min, tog bort skummet och hällde upp på en ren, varm burk. Provsmakade gjorde jag förstås också. Det smakade ganska mycket jordgubb, men physalisen gav ändå en extra god syrlighet tyckte jag. Nästa gång ska jag prova att ha en större andel physalis.. eller kanske kombinera med någon annan smak.. Physalis/mango?

Receptet är superenkelt:

  • 100g Physalis
  • 300g Jordgubbar
  • 400g Syltsocker

Tvätta, dela, mixa. Koka ca 4 min, ta bort skummet och häll på rena, varma burkar.

Annonser

7 thoughts on “Physalis och jordgubbsmarmelad

  1. lika snyggt som vanligt:) kul att du fixa ihop något alltid tråkigt om något ska gå till spillo…sj tänker jag som ja nämnt göra jordgubb&rabarber marmelad inom det närmsta:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s