Köttfärspaj

köttfärspaj, pajform, rosmarin

Här en enkel men god köttfärspaj som jag gjorde härom dagen. Jag gjorde en pajdeg med lite äggula i som fick stå en stund i kylen, sen gjorde jag en köttfärssås med lök, vitlök, champinjoner, krossade tomater med basilika, fetaost, oliver, crème fraiche och så färsk rosmarin och lite andra kryddor. Jag kavlade ut två rundlar av degen, en lite större som jag la i botten på pajformen och en lite mindre till lock. Sen hällde jag bara i köttfärssåsen och satte på locket (som jag hade stansat ut små hjärtan ur) och penslade med lite ägg. Eftersom köttfärssåsen redan är klar så behöver den bara stå i ugnen tills pajskalet fått lite färg. Ev. kan man förbaka bottnen några minuter i förväg, men det gjorde inte jag den här gången.

köttfärspaj, pajform, rosmarin, fetaost

2 thoughts on “Köttfärspaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s