Chokladcupcakes med hallon curd och italiensk maräng

chokladmuffins, alla hjärtans dag, hallon curd, italiensk maräng, rosa maräng, rosenessens

Nu när det snart är alla hjärtans dag så tänkte jag att jag skulle hitta på något roligt recept till er som vill baka nånting smaskigt men inte vet riktigt vad. Det blev Chokladcupcakes fyllda med hallon curd (som lemon curd men med hallon) och på toppen har jag spritsat italiensk maräng som jag färgade rosa och smaksatte med rosenessens.

chokladcupcakes, hallon curd, italiensk maräng, alla hjärtans dag

Här kommer receptet:

Chokladmuffins (ca 6 mini och 3 medelstora):

3 st Ägg

100 g Socker

100 g Choklad (mörk)

100 g Smör

50 g Mjöl

25 g Potatismjöl

1 tsk Bakpulver

Ugn: 180 grader i ca 10-15min (beroende på storlek och hur kladdiga man vill ha dem)

  1. Vispa ägg och socker pösigt
  2. Smält smöret i en kastrull
  3. Tag av kastrullen, häll i chokladen och rör om tills den smält
  4. Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ner dem i äggblandningen
  5. Vänd ner smör/chokladblandningen i smeten.
  6. Fyll muffinsformarna nästan ända upp (men inte helt)
  7. Grädda på 180 grader i 10-15min. De ska sjunka ihop något när man tar ut dem och vara kladdiga i mitten
  8. Låt svalna.

Hallon curd:

50 g Hallon (mosade)

50 + 50g Socker

50g Smör

100 g  Ägg (ca 2 st)

  1. Koka upp hallonen, 50 socker och smöret
  2. Vispa äggen och det resterande sockret, de behöver inte vispas jättemycket, och häll i kastrullen med hallon, socker och smör.
  3. Värm till 84 grader och tag sedan av den från värmen och låt svalna.
  4. Spritsa in den svala hallon curden i muffinsen.

Italiensk maräng:

60 g Äggvita

100 g Socker

25 g Vatten

Ev. färg och smaksättning

  1. Vispa äggvitan till ett hårt skum. (se till att ha en ren bunke och att ingen äggula kommit med)
  2. Koka under tiden sockret och vattnet till 120 grader. (Rör inte för mycket för då kan sockret kristalliseras)
  3. Häll ner den varma sockerlagen i äggvitan under vispning och fortsätt vispa tills marängen svalnat något.
  4. Medan den vispar kan du om du vill tillsätta tex. färg och smak. Jag valde att använda rosa färg och rosenessens.
  5. Spritsa marängen på mufffinsen och bränn av med gasbrännare. (Det borde även gå bra att ha dem en kort stund i ugnen med grillfunktionen på).

Dekorera på valfritt sätt, servera och njut!

6 thoughts on “Chokladcupcakes med hallon curd och italiensk maräng

    • De var faktiskt väldigt goda, speciellt efter att ha stått till sig över natten i kylen. Jag tyckte det blev en väldigt intressant (på ett bra sätt) smak på marängen med rosenessens också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s