Bröd till Chokladfestivalen

apelsinbröd med choklad och nötter, baguetter med chokladNu till helgen är det äntligen dags för årets Chokladfestival på stadsmuseet i Göteborg. Igår ägnade vi hela skoldagen åt att ta fram nya recept till bröd som vi kommer att sälja på mässan. Vi gjorde tre olika sorter och alla innehöll choklad, men ett innehöll även nötter och ett annat innehöll tranbär. Jag och min grupp experimenterade oss fram till väldigt goda apelsinbaguetter med choklad och hasselnötter i (de på bilden). De som kommer att säljas på mässan kommer dock att vara mindre på grund av att bröden blev ganska mjuka och därför lämpade sig bättre som mindre baguetter. Ni är förstås väldigt välkomna upp till våran monter på tredje våningen där ni både kan provsmaka och köpa våra bröd, samt ställa hur mycket frågor ni vill om bageriutbildningen som vi går på burgården (jag kommer att vara där på lördag förmiddag).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s