Snabb rapport från bagerimässan i kista

Nu är vi på plats på bagerimässan i Kista efter att ha ägnat två och en halv dag åt att bygga ett skådebröd som ska föreställa Marie Antoinette. Om några timmar ska domarna bedöma vilket skådebröd som vinner. Det blir spännande att se vad de säger. Jag uppdaterar mer när vi är tillbaka i göteborg igen!

 

Annonser

9 thoughts on “Snabb rapport från bagerimässan i kista

  • Tack! Roligt att du tyckte det var fint =) Var du också med och tävlade eller var du på mässan av annan anledning? Jag går vuxenutbildningen inte Yh som de felaktigt sa vid prisutdelningen. Vi var på samma nivå som de andra tävlande och hade aldrig tidigare gjort skådebröd.

   • Nä det hade varit lite konstigt egentligen med bara gymnasieskolor och så en YH-klass 😛
    Jag tävlade inte, utan var bara och besökte mässan med min klass. Jag går YH i Kristianstad nu. Har gått vuxenutbildningen innan, fast i Malmö. Den var verkligen inte något att hänga i julgranen tyvärr. Hur är det hos er, är det en bra skola?

   • Åh, vad tycker du om yh-utbildningen i Kristianstad? Jag tänker söka till yh-utbildningen i Göteborg när jag har gått klart den utbildningen jag går nu, men det är alltid roligt att höra om hur andra utbildningar är. Jag är jättenöjd med utbildningen som jag går nu och jag tycker att jag har lärt mig väldigt mycket (en hel del av det vi läst oss finns ju med här på min blogg). Det mesta vi lär oss är ju någorlunda grundläggande, men det känns inte alls som att det är så grundläggande att det blir tråkigt. Som sagt, vore roligt att höra hur din utbildning är =)

 1. Om du har möjlighet, så sök till både Burgården och Österäng. Det är många som söker in. Jag har hört att Österäng ska vara bättre än burgården på något sätt. Men jag vet inte, det är bara rykten. Och oavsett vad så lär Burgården också vara jättebra.. Utbildningen är jätterolig verkligen. Man får lära sig allt så himla noga. Sedan vi började för knappt två månader sedan har vi gått igenom småbröd, mjuka kakor, maränger, lite mousse-tårtor, chokladtemperering, chokladgjutning, chokladskulptering, och nu är vi inne på praliner.
  Det känns som om man får gå igenom allt en gång extra, fast lära sig exakt alla tips, allt man ska tänka på och allt som kan gå fel, och hur man gör allt från grunden med äkta varor. Jag har en blogg om skolan också: http://merasocker.blogg.se
  Om du går in på ”om utbildningen” så har jag skrivit mer om hur allt är upplagt, och under ”i skolan” finns bilder på en del av det vi håller på med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s