Smörgåstårta och smörrebröd

smörgåstårta med tonfiskröra, tonfisk och äggröra

Igår hade vi kallkökslektion igen och vi fick göra smörgåstårta och smörrebröd. Först gick vi igenom vilka olika fyllningar man kunde ha på smörgåstårtorna och sedan fick vi prova själva. Jag och en klasskompis valde att göra en smörgåstårta med tonfiskröra med ägg, lök och äpple i. Vi dekorerade den med bla. sallad, gurka, ägg, räkor och en tomatblomma i mitten.  När dagen var slut fick vi köpa med oss tårtorna om vi ville. När vi gjort smörgåstårtorna gjorde vi smörrebröd. Smörrebröd kommer från Danmark och är en tunn skiva med bröd (ofta grovt) med massor med pålägg på.  Alla i klassen hjälptes åt att göra dem på löpande band och vi gjorde flera olika sorter bla. sill och ägg, lax med pepparrotscreme, ägg och räkor och bacon, leverpastej och champinjoner.

Det var roligt att få lära sig sånt som kan vara bra att kunna om man tex. vill öppna cafe´i framtiden!

smörrebröd, räkor, leverpastej, rökt bog, lax, ägg

3 thoughts on “Smörgåstårta och smörrebröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s