Tillbaka i skolan och första kallkökslektionen

brieost, salami, brie och salamifrallor, frallor

Idag var vi tillbaka i skolan igen efter fem veckors praktik. Vi började dagen med vår första lektion i kallkök. Tyvärr kommer vi bara ha kallkök i tre dagar men det ska bli roligt iallafall. Idag fick vi börja med att göra fyllda frallor och baguetter. Vi gick igenom olika fyllningar och pålägg och fick sen prova själva. Bilden ovan är en av varianterna som min grupp gjorde. Det är Brieost, salami, sallad, soltorkade tomater m.m.

Efter att vi provat lite olika varianter på fyllda mackor fick vi göra matpajer. Först gick vi igenom olika fyllningar och sedan fick var och en göra varsin egen paj. Jag valde att göra en med getost, svarta oliver, soltorkade tomater och lite bladspenat. Över fyllningen hällde jag äggstanning (1dl mjölk/grädde per ägg) och toppade med lite flingsalt och honung.

getostpaj, getost, spenat, svarta oliver, soltorkade tomaterNästan alla i klassen gjorde olika pajer. Några varianter på fyllning var: köttfärs, räkor, spenat och ädelost, bacon, grillad paprika och fetaost. Läraren verkade nöjd och sa att pajerna såg väldigt fina ut. Det var roligt att höra eftersom det var våran första kallkökslektion.

pajer, räkpaj, köttförspaj, getostpaj

Annonser

4 thoughts on “Tillbaka i skolan och första kallkökslektionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s