Italienska matbröd

Förra veckan gjorde vi italienska matbröd i skolan. Vi fick prova flera olika varianter: Första dagen gjorde vi grissini och focaccia som vi fick smaksätta som vi ville med tex. oliver, fetaost och flingsalt. Samma dag förberedde vi även två degar till dag två. På dag två bakade vi flera olika små bröd av italiensk grunddeg. Det blev bla. minibaguetter och stora baguetter.

italienskt bröd, minibaguetter, ciabattaMinibaguetterna

Vi fick även göra ciabatta och ett bröd som vi fick smaksätta själva och sedan grädda i stenugn. Vi smaksatte vårat med hemmagjord pesto och soltorkade tomater. Det blev riktigt gott!

Stenugnsbakat bröd, italienskt bröd, pesto, soltorkade tomaterStenugnsbakat pestobröd med soltorkade tomater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s