Repetition och självständigt arbete (konditori)

Dammsugare, Sarah bernhardt, MazarinerI måndags fick vi en uppgift på konditorilektionen: vi skulle delas in i grupper om två och två eller tre och tre och sen fick vi fria händer att planera vad vi ville göra under två dagar (måndagen och tisdagen). Vi fick välja fritt av allt vi lärt oss på konditorilektionerna och skulle försöka hinna med så mycket som möjligt men samtidigt göra det så bra som möjligt. Först av allt fick vi sätta oss ner och göra upp en plan över hur vi ville lägga upp arbetet under de två dagarna och vilka bakverk vi ville göra. Det gällde ju att fundera ut allt som behövde förberedas dag ett för att sedan färdigställas under dag två. Och så gällde det ju förstås att inte planera in mer än vad som skulle vara möjligt att hinna med. Jag och min grupp beslutade att göra: Dammsugare, sarah bernhardt, mazariner, hallonpastejer med italiensk maräng, frukttårta och fruktbakelser.

frukttårta, bakelser, fruktbakelserDet gällde att inte ligga på latsidan om man skulle hinna med allt. Samarbete och bra planering var också jätteviktigt för att få allt att gå ihop. Det blev ganska stressigt mot slutet men vi hann precis klart med allt efter lite hjälp i sista sekunden av några snälla klasskompisar. Vi fick några små klagomål av läraren men i det stora hela blev allt godkänt!

Här är några exempel på tårtor som andra grupper gjorde.

2 thoughts on “Repetition och självständigt arbete (konditori)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s