Mera matbröd

Barbari, matbrödIdag fortsatte vi med det tjocka häftet med matbröd som vi fick förra bagerilektionen. Som vanligt var vi indelade i grupper och gjorde några olika bröd per grupp. Ett av bröden vi gjorde var barbari, brödet på bilden. Det är ett ljust matbröd som kavlas ut och sedan penslas med en blandning av vatten vetemjöl och bakpulver som har fått koka upp och tjockna. Vi valde även att strö över sesam- och linfrön och även lite flingsalt på slutet. När det jäst klart bakas det i stenugn. Jag provsmakade precis en bit och det var väldigt gott. Både krispigt och segt på samma gång. Jag måste verkligen skaffa mig en baksten snart så att jag kan baka sånt här hemma också!

Matbröd, limpa, limpor, lantbrödHär är det dags för brödinspektion igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s