Petit fours

petit four, sarah bernhardt, biskvier, chokladbiskvier, petit four, sarah bernhardt, biskvier, chokladbiskvier

Små petit fourer av olika slag

 

Idag gjorde vi petit fourer i skolan. Det blev ganska många olika sorter men vi delades in i flera olika grupper och alla gjorde en sort var för att hinna med allt.

Vi gjorde (i ordning som på bilden) ”kaktusar”, körsbärsbollar, ”procenten”, fransk cognac, mandelnougat, Sarah bernhardt, rom-nougat-bollar och chokladbiskvier. Alla innehåller mendelmassa eller marsipan och choklad på något sätt.

Sarah bernhardt är min stora favorit men de andra var också goda.Kaktusarna var en rolig variant som jag aldrig sett förut.

Egentligen tycker jag att petit fourer är någonting man borde göra oftare för de är ju så fina och lagom storlek att bjuda på, speciellt om man är många!

4 thoughts on “Petit fours

    • =) De blev riktigt mumsiga faktiskt. Tyvärr fick vi inte ta hem några idag utan fick bara provsmaka dem där i skolan. Vilket ganska snabbt resulterade i ett visst illamående.. det är ju ganska mycket socker och smörkräm och allt vad det är. Men som sagt väldigt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s