Bakelser

Bakelser, prinsessbakelse, budapestbakelse, mariabakelse, hallonbakelse, bananbakelse, petit chouxSå var det äntligen dags för bakelser på konditorikunskapen! Igår förberedde vi bottnar: rulltårta, budapestbotten och tre olika bottnar av petit choux-deg och idag gjorde vi bakelserna. Det blev prinsessbakelser, budapestbakelser,  bananbakelser, mariabakelser och hallonbakelser. Alla innehöll grädde eller vaniljkräm (eller både och) och de flesta innehöll hallonsylt som vi kokade själva igår. Sist av allt dekorerade vi dem med frukt och choklad.

Gruppen som jag var i tyckte att det var lite tråkigt med mandariner i budapestbakelserna så vi testade att ha i jordgubbar istället och det blev ju bara såå mycket godare! (tyckte vi)

budapestbakelse med jordgubbar, budapestbakelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s