46kg deg!!

"lantbröd" "tyskt lantbröd" "baguetter" "Valnötsbröd"

Äntligen fick vi göra lite grövre deg med råg i. Det blev en tysk ”grunddeg” som vi använde till 11 olika sorters bröd! Vi jobbade som vanligt i grupp och det var ganska stressigt och mycket att hålla reda på. Efter att ha räknat ihop alla ingredienser och gångrat med mängden deg som vi skulle behöva så kom vi fram till att vi skulle behöva 46kg deg!!

tysk grund, landbröd, tyskt rågbröd46kg deg, med händer som storleksjämförelse. (fast den såg ännu större ut i verkligheten)

Efter att vi hade gjort klart degen började vi med att väga upp bitar till alla de olika sorterna och sen la vi upp dem i en speciell ordning på bakbordet. Ett tag trodde vi att vi hade blandat ihop de olika degbitarna men vi fick som tur var ordning på det till slut. Efter det var det bara att systematiskt ta sig igenom alla momenten för att få färdigt alla de olika bröden. vi runddrev, vek, doppade i topping (rågmjöl/ solrosfrön), jäste, snittade och så in i ugnen med alltihop. Ett av bröden fick vi själva välja kryddning på. Vi valde fänkål. De andra bröden var bla. Baguetter, lantbröd, kuvertbröd, valnötsbröd och solrosbröd. Jag tyckte de blev mycket godare än de vita bröden vi gjorde den första lektionen. Mer saftiga och smakrika.

"bröd med fänkål" "tyskt lantbröd" "korgbröd" "jäsning i korg"Vårat fänkålsbröd som vi valde att jäsa i jäskorg.

Annonser

One thought on “46kg deg!!

  1. Snart blir du riktigt stark i armarna! Härligt att få jobba med en riktig deg kan jag tänka. Proffsigt och fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s